Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η Hyundai αρέσκεται να επιλέγει στελέχη της από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

To Project RM του τμήματος Ν

   H Hyundai δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε στελέχη γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όταν πρόκειται να προσλάβει άτομα για σημαντικές θέσεις του ομίλου της. Ως γνωστόν, από το 2015 υπεύθυνος στο τμήμα N που ασχολείται με την εξέλιξη μοντέλων υψηλών επιδόσεων της


Hyundai, με δημιουργήματά του μέχρι στιγμής τα i30 N και Veloster N, είναι ο Albert Biermann, ο οποίος είχε διατελέσει πρώην διευθυντής στο αντίστοιχο τμήμα M της BMW. Το νέο “απόκτημα” της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι ο Γερμανός Thomas Schemera, ο οποίος εργαζόταν στην BMW από το 1987, και είχε διατελέσει για πολλά χρόνια  διευθυντής πωλήσεων και marketing, ενώ πρόσφατα είχε τοποθετηθεί ως διευθυντής των BMW M και BMW Individual στην Αμερική. Τα νέα καθήκοντα του κ. Schemera στην Hyundai θα αφορούν το νεοσυσταθέν τμήμα High Performance Vehicle & Motorsport Division, στο οποίο θα τοποθετηθεί ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος αυτού, υπεύθυνος των πωλήσεων και του marketing, αλλά και της στρατηγικής και του σχεδιασμού προϊόντων.

   Πρόσφατα η Hyundai είχε πλησιάσει και τον πρώην διευθυντή της BMW M, Pierre Leclerq, προκειμένου να του προσφέρει τη θέση του διευθυντή στο τμήμα σχεδιασμού της Kia. Λίγο πριν είχε καταφέρει να προσλάβει τους σχεδιαστές Luc Donckerwolke και Alexander Sepipanov από τον όμιλο της Volkswagen, ενώ μία από τις τελευταίες ”μεταγραφές” της είναι ο Fayez Abdul Rahman από την BMW, ο οποίος τοποθετήθηκε υπεύθυνος στο τμήμα αρχιτεκτονικής ανάπτυξης της Genesis.

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου