Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο της VW θα πάρει μέρος στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak


   Η Volkswagen είναι γνωστό ότι έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά κεφάλαια στον σχεδιασμό και στην εξέλιξη πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων. Θέλοντας να επιδείξει την μεγάλη πρόοδο που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, προετοιμάζεται
για να πάρει μέρος στη φετινή διοργάνωση Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) στις ΗΠΑ με ένα αγωνιστικό πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για το I.D. R Pikes Peak, το όνομα του οποίου προέρχεται από την επερχόμενη οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής I.D. που θα λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον. Το τετρακίνητο αυτό αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τα ηλεκτρικά I.D. μοντέλα της Volkswagen, καθώς και μία μεγάλη πίσω αεροτομή. Η τελευταία αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο στοιχείο για την άκρως απαιτητική ανάβαση του Pikes Peak, η οποία έχει μήκος 19,99 χλμ., υψομετρική διαφορά 1.440 μ. μεταξύ της αφετηρίας και του τερματισμού, 156 στροφές, ενώ ξεκινά αρχικά ασφάλτινη για να καταλήξει με χωμάτινη επιφάνεια.


   Το I.D. R Pikes Peak θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Unlimited, στην οποία οι εργοστασιακές και ιδιωτικές ομάδες έχουν σχεδόν απεριόριστη ελευθερία τεχνικών παρεμβάσεων στα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα. Η φετινή συμμετοχή της Volkswagen στο PPIHC στις 24 Ιουνίου είναι ουσιαστικά η δεύτερη στην ιστορία της, μετά το 1987, οπότε είχε λάβει μέρος με ένα Golf που εξοπλιζόταν με δύο κινητήρες. Έναν που κινούσε τους μπροστινούς τροχούς και έναν που κινούσε τους πίσω.




Πηγή: Volkswagen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου