Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Το νέο Golf 1.5 TSI ACT BlueMotion διαθέτει μέση κατανάλωση 4,8 λίτρων/100χλμ.


   Με βασικό στόχο την μειωμένη κατανάλωση, η νέα έκδοση βενζίνης 1.5 TSI ACT BlueMotion του Golf καταφέρνει, σύμφωνα με την ίδια την Volkswagen, να επιτύχει μεικτή εργοστασιακή τιμή κατανάλωση της τάξης των 4,8 λίτρων/100χλμ., αντίστοιχης των καταναλώσεων που π
αρουσιάζουν αρκετά diesel μοντέλα. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT  που διαθέτει ο 1.5 TSI κινητήρας των 130 ίππων. Χάρη σε αυτήν, όταν δεν απαιτείται το μέγιστο της απόδοσης του κινητήρα, απενεργοποιούνται αυτόματα οι δύο εκ των τεσσάρων κυλίνδρων. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητες κάτω των 130 χ.α.ώ. και εφόσον ο κινητήρας λειτουργεί μεταξύ 1.400 και 4.000 σ.α.λ. Όταν ο οδηγός πατήσει βαθιά το πεντάλ του γκαζιού, δίνοντας ουσιαστικά εντολή στον κινητήρα να παράξει αυξημένο φορτίο, τότε ακαριαία και χωρίς αυτό να γίνεται αισθητό στον ίδιο, ενεργοποιούνται ξανά όλοι οι κύλινδροι.

   Το Golf 1.5 TSI ACT BlueMotion εξοπλίζεται και με “ήπια υβριδική” (mild hybrid) τεχνολογία που επίσης καταφέρνει να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση, αλλά μόνο όταν επιλέγεται το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Πρόκειται για μία προηγμένη λειτουργία που σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως για παράδειγμα κατά την οδήγηση σε δρόμους με ελαφρά κατωφέρεια, και όταν ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού, αναλαμβάνει να σβήσει εντελώς τον κινητήρα και να απεμπλέξει τον συμπλέκτη. Σύμφωνα με δοκιμές που διεξήγαγε η Volkswagen, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης κατά 0,4 λίτρα/100χλμ. Κατά τη διάρκεια που ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος, το απαραίτητο ρεύμα για τη λειτουργία των διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου παρέχεται από ένα ηλεκτρικό σύστημα 12V το οποίο περιλαμβάνει και μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου.
   Αρχικά, η συγκεκριμένη έκδοση με τον 1.5 TSI ACT των 130 ίππων και την ήπια υβριδική τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά μόνο στο Golf και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος hatchback και Variant με τις οποίες διατείθεται. Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και σε άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.


Πηγή: Volkswagen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου