Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η Ford βοηθά στην εξέλιξη μίας ιδέας εξοικονόμησης νερού δύο μικρών αδελφιών 11 και 9 ετών (+video)


   Μπορεί να μην δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία για το νερό που χρησιμοποιούμε στον καθαρισμό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας, όμως σύμφωνα με έρευνες, κάθε αυτοκίνητο καταναλώνει ετησίως περίπου 20 λίτρα νερού για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αν αυτό πολλαπλασιαστεί
με τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλο τον πλανήτη, τότε μιλάμε για μία σημαντική ποσότητα καθαρού νερού που χάνεται ετησίως. Δύο μικρά αδέλφια, ο Daniel Krohn 11 ετών και η Lara Krohn 9 ετών από το Jülich της Γερμανίας, σκέφτηκαν μία πολύ απλή λύση για την εξοικονόμηση του νερού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των παρμπρίζ, για την οποία, μάλιστα, κέρδισαν και βραβείο σε τοπικό διαγωνισμό μηχανικής παιδιών. Όπως τα ίδια δηλώνουν, η ιδέα τους ήρθε όταν βρισκόντουσαν σε διακοπές με τους γονείς τους και τελείωσε το νερό για τους υαλοκαθαριστήρες του οικογενειακού τους αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα δύο αδέλφια, το νερό της βροχής, μπορεί να συλλέγεται στη βάση του παρμπρίζ από τις ήδη υπάρχουσες υδρορροές και να οδηγείται μετά από ενδιάμεσο φιλτράρισμά του στο ειδικό δοχείο για το νερό των υαλοκαθαριστήρων. Την ιδέα τους, μάλιστα, την υλοποίησαν για πρώτη φορά σε ένα μικρό μοντέλο αυτοκινήτου υπό κλίμακα, η οποία φάνηκε να λειτουργεί σωστά.
   Οι υπεύθυνοι της Ford, όταν έμαθαν για την ιδιαίτερα απλή και πρωτότυπη αυτή ιδέα, αποφάσισαν να βοηθήσουν τα δύο παιδιά να την εφαρμόσουν σε ένα πειραματικό S-Max. Αφού η Ford παρείχε τα απαραίτητα μέρη για την κατασκευή του συστήματος που είχε σκεφτεί, ο μικρός Daniel και η αδελφή του Lara κατασκεύασαν την πρωτοποριακή συσκευή τους σε πραγματική κλίμακα, κερδίζοντας, έτσι, το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό καινοτομίας.




Πηγή: Ford

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου