Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

H Porsche παρουσίασε στη Γενεύη την wagon έκδοση του ηλεκτρικού πρωτότυπου Mission E (+video)


   Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Porsche θα βασιστεί στο πρωτότυπο Mission E που παρουσιάστηκε με sedan αμάξωμα για πρώτη φορά το 2015 στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης. Φέτος στην Γενεύη η γερμανική εταιρεία σπορ μοντέλων παρουσίασε ένα ακόμη
ηλεκτρικό πρωτότυπο, τοv Mission E Cross Turismo, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την wagon έκδοση του Mission E. To νέο αυτό EV πρωτότυπο έχει μήκος 4,95 μ. ενώ κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, κάτι που δημιουργεί κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η συνολική απόδοση του Cross Turismo φτάνει τους 600 ίππους, εξασφαλίζοντάς του τελική ταχύτητα 250 χ.α.ώ. και επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε λιγότερο από 3,5 δευτ.



   Το Cross Turismo διαθέτει την αρχιτεκτονική 800 Volt της Porsche, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα γρήγορη φόρτιση των μπαταριών του. Συγκεκριμένα, σε μόλις 4 λεπτά ταχυφόρτισης, οι μπαταρίες φορτίζονται αρκετά, ώστε να εξασφαλίζουν αυτονομία 100 χλμ. Το αυξημένο ύψος του αμαξώματός του, δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μοντέλο με εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Porsche κ. Oliver Blume, το Cross Turismo “ταιριάζει ήδη στο δρόμο”, υπονοώντας ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής που θα το διαδεχθεί. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται πριν το 2020, αφού πριν από αυτό θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται στο Mission E, που έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2019.




Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου