Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Το πρώτο crossover μοντέλο της Ferrari αναμένεται να λανσαριστεί το 2021



   Παρόλο που ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles κ. Sergio Marchionne “ορκίζεται” σε δηλώσεις του ότι η Ferrari δεν πρόκειται να κατασκευάσει ένα SUV μοντέλο, δημοσίευμα του βρετανικού CAR θέλει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία supercar μοντέλων να βρίσκεται ήδη στο στάδιο σχεδιασμού ενός crossover μοντέλου. Πηγές του συγκεκριμένου περιοδικού μέσα από το Maranello, από την ίδια την ομάδα που έχει αναλάβει το νέο αυτό πρόγραμμα της εταιρείας,  αναφέρουν ότι το υπό εξέλιξη crossover της Ferrari έχει ήδη λάβει την κωδική ονομασία F16X και θα κατασκευάζεται μαζί με την επόμενη γενιά της GTC4 shooting brake από το 2021.
   To νέο “όχι-SUV” ψηλό μοντέλο της Ferrari θα δανείζεται στοιχεία, τόσο από την νέα γενιά της GTC4, όσο και από την επερχόμενη νέα FF, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020. Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση παραγωγής της F16X θα διαθέτει πιθανότατα αλουμινένια αρχιτεκτονική και σύστημα τετρακίνησης. Φήμες θέλουν την Ferrari να συνεχίζει να εξελίσσει ένα σύστημα τετρακίνησης από το 2011, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της, η FF. Το πρώτο crossover της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα διαθέτει ψηλότερο αμάξωμα από αυτό της GTC4, ενώ οι δύο πίσω πόρτες θα ανοίγουν προς τα πάνω, κάτι που σε συνδυασμό με την έλλειψη μεσαίας κολώνας θα παρέχει εύκολη πρόσβαση στις πίσω θέσεις.
   Ως προς τους κινητήρες, πιθανότερη επιλογή φαίνεται να είναι ένας V8 βενζινοκινητήρας ή ακόμα και ένα υβριδικό σύνολο, καθιστώντας το πρώτο crossover της Ferrari και το πρώτο της μοντέλο με υβριδική τεχνολογία μετά την περιορισμένης έκδοσης  LaFerrari. Σύμφωνα με τις πηγές του CAR, η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου νέου μοντέλου θα ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να βοηθήσει την Ferrari να διπλασιάσει τις ετήσιες πωλήσεις της στις 16.000 μονάδες μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Φωτογραφία: Andrei Avarvarii


Πηγή: carmagazine.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου