Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Το νέο Honda Civic Type-R πρωτοεμφανίζεται στην Γενεύη

   Η Honda εμφάνισε στην Γενεύη για πρώτη φορά το νέο Civic Type-R, πριν την προγραμματισμένη επίσημη παρουσίασή του στην Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι. Η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου hatchback μοντέλου της Honda εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο VTEC TURBO κινητήρα απόδοσης 320 ίππων και ροπής 400Nm ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Σε σχέση με το προηγούμενο Civic Type-R, το νέο διαθέτει ελαφρύτερο αμάξωμα με κατά 38% μεγαλύτερη ακαμψία, ενώ ανανεωμένη είναι και η μπροστινή ανάρτηση με νέα γεωμετρία.
   Το νέο Civic Type-R διαθέτει τρεις επιλογές λειτουργίας, την Comfort, την Sport και την +R, όπου ρυθμίζεται ανάλογα η λειτουργία των αμορτισέρ, του τιμονιού, η απόκριση του γκαζιού, καθώς και η αίσθηση του κιβωτίου ταχυτήτων. Επίσης, διαθέτει ένα νέο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται νέο πάτωμα, ελαφρότερη πίσω αεροτομή, βελτιώνοντας την σταθερότητα του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες.

   Η παραγωγή της Type-R έκδοσης του Civic θα ξεκινήσει από το εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Μ. Βρετανίας το καλοκαίρι του 2017, προμηθεύοντας τις αγορές της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που μοντέλο της Honda με το σήμα Type-R πωλείται επίσημα στην Β. Αμερική.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου