Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Οι πωλήσεις ντίζελ μειώνονται σε μια φθίνουσα γερμανική αγορά αυτοκινήτου

   Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Γερμανία, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, σημείωσαν πτώση τον Φεβρουάριο κατά 2,6% για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016. Μάλιστα, οι πωλήσεις των νέων πετρελαιοκίνητων μοντέλων, σημείωσε πτώση της τάξης του 3,8% τον Φεβρουάριο περιοριζόμενα στο 43,4% της γερμανικής αγοράς.
   Οι Γερμανοί καταναλωτές φαίνονται διστακτικοί στην αγορά ενός νέου πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου, καθώς η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα περιβαλλοντικά μέτρα που πιθανότατα να περιλαμβάνουν και απαγόρευση κυκλοφορίας των ντίζελ αυτοκινήτων σε ορισμένες περιοχές. Η πόλης της Stuttgart, στην οποία εδρεύουν η Mercedes-Benz και η Porsche, ανακοίνωσε ότι από το 2018 θα απαγορεύσει την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων μοντέλων τα οποία δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις των τελευταίων ορίων εκπομπών ρύπων.
   Άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου παρουσίασαν μεικτές τάσεις τον Φεβρουάριο, με την ιταλική αγορά να σημειώνει αύξηση κατά 6,2%, την γαλλική αγορά να σημειώνει μείωση κατά΄2,9% και την ισπανική αγορά να παραμένει στάσιμη.


Πηγή: europe.autonews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου