Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

To νέο μέλος της Land Rover είναι το Range Rover Velar

   Ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport, η Land Rover τοποθετεί το νέο της πολυτελές κουπέ SUV, το Range Rover Velar, το οποίο και θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του την επόμενη εβδομάδα στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Με συνολικό μήκος 4.803 χιλ., είναι μόλις 5 εκατ. κοντύτερο από το Sport και μόλις 5 χιλ. πιο ψηλό από το Evoque.
   Αν και ο σχεδιασμός της οροφής του Velar δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά κουπέ, όσο τουλάχιστον των ανταγωνιστικών του μοντέλων, το χαρακτήρα του κουπέ αμαξώματος τονίζουν η μεγάλη κλίση της μπροστινής κολώνας και το μαύρο χρώμα της οροφής. Χαρακτηριστικό του μοντέλου, είναι οι εξωτερικές χειρολαβές των θυρών οι οποίες βρίσκονται μέσα στο σώμα της πόρτας, από το οποίο εξέρχονται, όταν πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν οι επιβάτες. Ο γενικότερος σχεδιασμός του Velar το καθιστά το πιο αεροδυναμικό μοντέλο της εταιρείας, με τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,32.  Επιβλητικοί είναι στην εξωτερική εικόνα του Velar οι τροχοί 22 ιντσών με του οποίους εξοπλίζεται.
   Στο εσωτερικό, το βλέμα μαγνητίζει η κεντρική κονσόλα η οποία αποτελείται από δύο υψηλής ανάλυσης οθόνες αφής. Από την ψηλότερη ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα ψυχαγωγίας, το σύστημα πλοήγησης, καθώς και άλλες λειτουργίες του Velar, ενώ η χαμηλότερη ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες το κλιματισμού. Επίσης, το ταμπλό των οργάνων απεικονίζεται πάνω σε τρεις ψηφιακές οθόνες συνολικής διάστασης 12,3 ιντσών. Τέλος, την μουσική τέρψη των επιβατών αναλαμβάνει ένα ηχοσύστημα της Meridian συνολικής ισχύος 1.600W.
   Tο Velar θα μπορεί να διατεθεί με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων απόδοσης 250 ίππων, έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα βενζίνης απόδοσης 380 ίππων, έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου που ανάλογα με την έκδοση αποδίδει 180 και 240 ίππους και τέλος έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 πετρελαιοκινητήρα 300 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF οκτώ σχέσεων, ενώ δεν θα υπάρχει επιλογή μηχανικού.

   Και επειδή ως γνήσιο Land Rover το Range Rover Velar θα πρέπει να διαθέτει και εκτός δρόμου ικανότητες, θα υπάρχει επιλογή εξοπλισμού του (στάνταρ στην έκδοση V6) με αερανάρτηση η οποία στο ψηλότερο σημείο ρύθμισής της θα προσθέτει 3,8 εκατ. ύψος από το δρόμο. Επίσης, όλες οι εκδόσεις του Velar διαθέτουν τετρακίνηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου