Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

To νέο Suzuki Swift "στημένο" για τους ευρωπαϊκούς δρόμους



   H νέα γενιά του Suzuki Swift παρουσιάστηκε στην φετινή 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το οποίο είναι πιο… ευρωπαϊκό από κάθε άλλη φορά. Προκειμένου η Suzuki να φέρει το νέο Swift όσο το δυνατόν πιο κοντά στις οδηγικές συνήθειες των ευρωπαίων, το υπέβαλε σε δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους με τη βοήθεια τοπικών δοκιμαστών οδηγών. Από τον Ιανουάριου του 2016 υποβλήθηκαν σε τέστ στην Μ. Βρετανία και Γερμανία πρωτότυπα αυτοκίνητα με συνολικά 90 διαφορετικές ρυθμίσεις ανάρτησης.
   Το νέο Swift είναι κατά 10 χιλ. κοντύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, με το συνολικό του μήκος στα 3.840 χιλ. Σε σύγκριση με το Swift που προορίζεται για την ιαπωνική αγορά, το ευρωπαϊκό Swift διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια, με το μπροστινό να είναι στα 1.520 χιλ. και το πίσω στα 1.530 χιλ. Το νέο Swift διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κατά 54 λίτρα, με τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο να φτάνει πλέον τα 254 λίτρα. Μεγαλύτερη άνεση υπάρχει και για τους επιβάτες στο εσωτερικό της καμπίνας.
   Ο πιο ενδιαφέρον κινητήρας για το νέο Swift είναι ο 1,0 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος τεχνολογίας Boosterjet, o οποίος είχε τοποθετηθεί τον Ιούνιο του 2016 στο Baleno και τον περασμένο Οκτώβριο στο S-Cross. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 111 ίππους και 170 Nm ροπής. Επίσης, θα υπάρχει διαθέσιμος και ο 1,2 Dualjet απόδοσης 90 ίππων και 120 Nm ροπής.
   To “ήπιο υβριδικό” σύστημα SHVS με το οποίο θα μπορεί να εξοπλιστεί το νέο Swift, διαθέτει μικρό βάρος και λειτουργεί και ως γεννήτρια και ως μίζα. Επίσης, το νέο Swift θα μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Auto 4WD, το οποίο είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην προηγούμενη γενιά του μοντέλου το 2014, το οποίο θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τον κινητήρα 1.2 Dualjet.


Πηγή: carscoops.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου