Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Νέα ευρεσιτεχνία της Hyundai αφορά κινητήρα με κυλίνδρους διαφορετικής χωρητικότητας




   Η Hyundai κατέθεσε στον ευρωπαϊκό οργανισμό ευρεσιτεχνιών European Patent Office αίτηση κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων για μια νέα τεχνολογία που εξέλιξε πρόσφατα η ίδια. Αυτή αφορά κινητήρες οι οποίοι διαθέτουν κυλίνδρους με διαφορετική χωρητικότητα μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα η Hyundai, δημιούργησε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα του οποίου οι δύο κύλινδροι διαθέτουν 400 κ.εκ. χωρητικότητας και οι υπόλοιποι δύο 500 κ.εκ. χωρητικότητας.
   Σύμφωνα με δημοσίευμα του AutoGuide, στην ίδια ευρεσιτεχνία περιλαμβάνεται και ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας που υποβοηθά στην ισορρόπηση της αποδιδόμενης ροπής και στην εξομάλυνση των δονήσεων που δημιουργούνται από την άνιση χωρητικότητα των κυλίνδρων και του θορύβου που δημιουργείται από αυτές.
  H Hyundai δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τα πλεονεκτήματα που εμφανίζει ένας τέτοιας διάταξης κινητήρας έναντι των κλασσικών κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά ισχυρίζεται ότι απαιτείται ιδιαιτέρα πολύ μηχανική ενέργεια προκειμένου να λειτουργεί ομαλά στο ρελαντί.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου