Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Γεν. Δ/ντής της Volvo: "Τα diesel μπορεί να... εκλείψουν μετά το 2020"



   Σε μια περίοδο που γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για το μειωμένο ενδιαφέρον που δείχνουν πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων, έρχεται ο Γενικός Διευθυντής της Volvo, κ. HåkanSamuelsson να δηλώσει, στα πλαίσια της φετινής Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι οι κινητήρες πετρελαίου θα καταστούν απαρχαιωμένοι μετά το 2020. Επίσης, ο κ. HåkanSamuelsson είπε ότι στο άμεσο μέλλον θα απαιτηθεί να σχεδιαστούν πετρελαιοκινητήρες με επίπεδα εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) ίδια με αυτά των βενζινοκινητήρων, κάτι που ναι μεν είναι εφικτό, αλλά είναι και ιδιαίτερα δαπανηρό, καθιστώντας τον σχεδιασμό νέων πετρελαιοκινητήρων ασύμφορο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
   Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Volvo, οι πετρελαιοκινητήρες θα συνεχίσουν μέχρι το 2020 να παίζουν σημαντικό ρόλο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς, λόγω των χαμηλών τιμών εκπομπών CO2 που τα χαρακτηρίζει, βοηθούν στην μείωση της μέσης τιμής εκπομπών CO2 στο σύνολο των μοντέλων της κάθε εταιρείας. Μετά το 2020 το κόστος εξέλιξης υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων θα συμφέρει τις εταιρείες οικονομικά περισσότερο, σε σχέση με την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων, οι οποίοι θα απορριφθούν εντελώς, όταν τα νέα πρότυπα θα απαιτούν μέση τιμή εκπεμπόμενων ποσοτήτων CO2 κάτω από τα 95γρ./χλμ. στο σύνολο των μοντέλων κάθε εταιρείας.
   Η Volvo σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά το 2019 και ελπίζει μέχρι το 2025 θα διαθέτει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου