Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τροχαίο με αυτόνομο όχημα της Uber στην Αριζόνα των ΗΠΑ




   Η Uber θα σταματήσει τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο ενεπλάκη ένα από τα αυτόνομα Volvo XC90 του στόλου της.
   To ατύχημα έγινε όταν ένα άλλο όχημα δεν παραχώρησε προτεραιότητα ως όφειλε στο Volvo XC90 της Uber, με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να συγκρουστούν και το τελευταίο να εκτραπεί και να ακινητοποιηθεί με το πλαϊνό τμήμα του αμαξώματός του σε επαφή με την άσφαλτο. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στο συγκεκριμένο συμβάν υπαίτιος ήταν ο οδηγός του άλλου οχήματος και όχι το όχημα της Uber. Από πλευράς Uber ανακοινώθηκε ότι τη στιγμή του ατυχήματος το Volvo XC90 της εταιρείας βρισκόταν σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, με ένα άτομο να κάθεται στη θέση του οδηγού. Παρόλο που η σύγκρουση ήταν αρκετά σφοδρή, κανείς από τους δύο οδηγούς δεν τραυματίστηκε, ενώ τη δεδομένη στιγμή δεν επέβαιναν άλλα άτομα στα δύο οχήματα.
   Το τελευταίο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά περιστατικών τα οποία δημιούργησαν οχήματα της Uber με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στην Καλιφόρνια, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης πολιτείας των ΗΠΑ απαγόρευσαν την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων της Uber στους δρόμους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου