Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Πρόστιμα 155 εκατ. ευρώ επιβάλει η Ε.Ε. σε προμηθευτές ανταλλακτικών


   Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 155 εκατ. ευρώ σε έξι προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μετά από έρευνα των αρμοδίων αρχών της Ε.Ε. κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι προμηθευτές αυτοί είχαν συστήσει πρακτικές καρτέλ σε κάποιες από τις αγορές όπου δραστηριοποιούνται.
   Πρόκειται για την έκτη απόφαση που έχει βγάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τότε που ξεκίνησε να ερευνά την βιομηχανία ανταλλακτικών αυτοκινήτων αρκετά χρόνια πριν. Τα τέσσερα καρτέλ που εντοπίστηκαν σχετίζονται με τον τομέα κλιματιστικών αυτοκινήτων και συστήματα ψύξης κινητήρων  την περίοδο από το 2004 έως το 2009.
   Στην γερμανική εταιρεία Mahle Behr  επιβλήθηκε πρόστιμο 62,1 εκατ. ευρώ, στις ιαπωνικές Sanden και Denso 64,6 εκατ. και 322.000 ευρώ αντίστοιχα, στην γαλλική Valeo επιβλήθηκε πρόστιμο 26,7 εκατ. ευρώ και στην Calsonic 1,7 εκατ. ευρώ. Η Panasonic απέφυγε κάποια κύρωση, επειδή είχε καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την σύσταση ενός εκ των τεσσάρων καρτέλ. Όλες οι παραπάνω εταιρείες παραδέχθηκαν τη παράνομη δράση τους προκειμένου να τους μειωθούν οι κυρώσεις κατά 10%.
   Η δράση των τεσσάρων καρτέλ που αποκαλύφθηκαν επηρέασαν τον όμιλο VW, τον όμιλο BMW, την Mercedes-Benz, την Volvo, την Suzuki, την Nissan, την Renault και την JaguarLand Rover.
   H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά επίσης και τους τομείς που αφορούν την κατασκευή καθισμάτων αυτοκινήτων, την κατασκευή συστημάτων διεύθυνσης, την κατασκευή εξατμίσεων και την κατασκευή ηλεκτρολυτικών πυκνωτών.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου