Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ακόμα πιο ελαφριά η Lotus Elise στην νέα της έκδοση Sprint




   Η νέα έκδοση Sprint της Lotus Elise έρχεται να αφαιρέσει ακόμα περισσότερο βάρος, για την ακρίβεια 41 κιλά, από το ήδη ελαφρύ αμάξωμά της. Πρόκειται, μάλιστα, για την μεγαλύτερη μείωση βάρους που έχει γίνει στην Elise από το 1966 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.
   Το συνολικό βάρος των 798 κιλών της Lotus Elise Sprint έχει επιτευχθεί όχι μόνο με τη χρήση ανθρακονημάτων σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, αλλά και με την τοποθέτηση μπαταρίας ιόντων λιθίου, με σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος και με το πολυκαρμπονάτο πίσω παράθυρο. Ανθρακονήματα έχουν τοποθετηθεί στις κολώνες του αμαξώματος, στο καπό του κινητήρα, στο κάτω μέρος της εισόδου στην καμπίνα, ενώ από ανθρακονήματα έχουν κατασκευαστεί και τα καθίσματα. Ο μπροστινός και ο πίσω προφυλακτήρας έχουν νέα σχεδίαση για πιο “φρέσκια” εμφάνιση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την αεροδυναμική συμπεριφορά.
   Στο εσωτερικό ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γυμνό κιβώτιο ταχυτήτων, που με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό εξοικονομήθηκε 1 κιλό βάρους. Επίσης, η κεντρική κονσόλα προέρχεται από την Exige.
   Η Lotus Elise Sprint θα μπορεί να εξοπλιστεί, είτε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,6 λίτρων απόδοσης 134 ίππων, είτε με τον υπερτροφοδοτούμενο των 1,8 λίτρων απόδοσης 217 ίππων. Η ιδιαίτερη εξάτμιση της Elise Sprint είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε ιδιαίτερα ο ήχος του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα να είναι μοναδικός.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου