Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η McLaren 720S έρχεται να αντικαταστήσει την 650S (+video)


   To νέο της μοντέλο 720S παρουσίασε η McLaren στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το οποίο έρχεται ουσιαστικά να αντικαταστήσει το παλιότερο μοντέλο της εταιρείας, το 650S.
   Σε αντίθεση με την υπόλοιπη οικογένεια της McLaren, το 720S διαθέτει έναν 4,0 λίτρων V8 κινητήρα με διπλό υπερτροφοδότη, με μεγαλύτερη δηλαδή χωρητικότητα σε σχέση με τους 3,8 λίτρων κινητήρες που τοποθετούνται μέχρι σήμερα στα μοντέλα της McLaren. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Οι εργοστασιακές επιδόσεις του 720S θέλουν αυτό να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 2,8 δευτ., με την τελική του να διαμορφώνεται στα 341 χ.α.ώ.
   Ο σκελετός του 720S έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα και πάνω σε αυτόν έχουν τοποθετηθεί τα αλουμινένια μέρη του αμαξώματος, με αποτέλεσμα το βάρος του να φτάνει μόλις τα 1.283 κιλά. Αυτό το καθιστά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Εκτός όμως από ελαφρύτερο, το 720S διαθέτει και καλύτερο αεροδυναμικό σχεδιασμό. Η έλλειψη πλαϊνών εισαγωγών αέρα για την ψύξη του κινητήρα είναι εμφανής εξωτερικά, με τον αέρα να διοχετεύεται πλέον στον κινητήρα γύρω από τις μπροστινές κολώνες της οροφής και πάνω από τις πόρτες για να οδηγηθεί στα ειδικά ανοίγματα που υπάρχουν πάνω στο κάλυμμα του κινητήρα. Τέλος, στο πίσω μέρος του 720S υπάρχει μία ιδιαίτερα μεγάλη αεροτομή που αναπτύσσεται μηχανικά ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδήγησης.

   Οι πόρτες της νέας McLaren 720S ανοίγουν προς τα πάνω και προς το εσωτερικό του αμαξώματος, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό του, αλλά και για να είναι δυνατό το άνοιγμά τους σε κάποια θέση στάθμευσης με άλλα οχήματα δίπλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου