Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Το πρωτότυπο Trezor της Renault κέρδισε το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού (+video)




   Το πρωτότυπο Renault Trezor παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περσινή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, εντυπωσιάζοντας με τον σχεδιασμό του, αλλά και με την πρωτοποριακή είσοδο στο εσωτερικό του μέσω μίας και μόνο πόρτας τύπου κελύφους ανοιγοκλεινόμενη προς τα πάνω. Φέτος απέσπασε το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού για πρωτότυπο μοντέλο για το έτος 2016 “2016 Concept Car Design of the Year”, ενώ η απονομή έγινε στα πλαίσια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης.
   Η κριτική επιτροπή που κλήθηκε να επιλέξει το καλύτερο σχεδιαστικά πρωτότυπο μοντέλο, αποτελείται από 20 παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές αυτοκινήτων, με ορισμένους από αυτούς να προέρχονται από τους ομίλους Hyundai-Kia, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles και από την Nissan. Όλοι οι κριτές έπρεπε να επιλέξουν τρία από τα 12 πρωτότυπα αυτοκίνητα που επιλέχθηκαν από τους συντάκτες του Car Design News. To νικητήριο μοντέλο ανακοινώθηκε μετά την καταμέτρηση και πιστοποίηση όλων των ψήφων.
   Ο σχεδιασμός του αμαξώματος του Renault Trezor είναι κάτι παραπάνω από όμορφος, αφού είναι αποτέλεσμα πολλών αεροδυναμικών υπολογισμών και δοκιμών, που του έδωσαν έναν ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής 0,22. Με συνολικό μήκος 4,7 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ. το διθέσιο ηλεκτρικό πρωτότυπο διαθέτει αμάξωμα κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα για να διατηρηθεί το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα.

 Πηγή: motor1.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου