Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η Ferrari γιορτάζει φέτος τα 70 της χρόνια (+video)


   Με την ευκαιρία της φετινής συμπλήρωσης των 70 χρόνων λειτουργίας της, η Ferrari δημοσίευσε ένα ειδικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να ξαναζωντανεύει ο πρώτος 12-κύλινδρος κινητήρας του πρώτου μοντέλου της, του 125 S. Το στιγμιότυπο με το 125 C να περνά την πύλη του εργοστασίου στην Via Abetone Inferiore έχει συμβολικό χαρακτήρα, θέλοντας να δείξει ότι το πρώτο μοντέλο της Ferrari δίνει την σκυτάλη της παράδοσης της εταιρείας, 70 χρόνια μετά, στην LaFerrari Aperta.
   Μέσα στο 2017 έχουν προγραμματιστεί επετειακές εκδηλώσεις σε 60 χώρες, οι οποίες θα κορυφωθούν στο Maranello το σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Εκτός αυτών, έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδηλώσεις που αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία της Ferrari, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου “Cavalcade Classiche”.

   Στις 12 Μαρτίου 1947, ο Enzo Ferrari παρουσίασε επίσημα την Ferrari 125 S, το πρώτο μοντέλο που έφερε το όνομά του. Οι δοκιμές της 125 S στους δρόμους του Maranello σηματοδότησαν την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της Ferrari.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου