Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η Emirates συνδέει πλέον ετησίως την Αθήνα με την Νέα Υόρκη




   Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο της νέας γραμμής που εγκαινιάζει η αεροπορική εταιρεία Emirates και η οποία θα ενώνει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” με το αεροδρόμιο Newark της Νέας Υόρκης. Με τον τρόπο αυτό και μετά από πέντε χρόνια, η χώρα μας εξασφαλίζει αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ, η οποία θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μιας και μόνο αμερικανικές εταιρείες πραγματοποιούσαν μέχρι πρότινος πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, αλλά όχι όλη τη διάρκεια του έτους.
   Μάλιστα, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Emirates στη Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή, με την ευκαιρία της άφιξης στο Newark της πρώτης πτήσης του νέου δρομολογίου της εταιρείας, ο regional manager της Emirates κ. Hubert Frank ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας “Δεν είναι πολλά πέντε χρόνια;” αποσπώντας το χειροκρότημα πολλών ελλήνων ομογενών που ήταν παρόντες.
   Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε την περασμένη Κυριακή και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννη Παράσχη να αναφέρεται σε ομιλία του στα οφέλη της νέας ετήσιας σύνδεσης Νέας Υόρκης – Αθήνας στην αθηναϊκή αγορά, καθώς και στη δυναμική της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας που θα αποτελέσει εγγύηση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του συγκεκριμένου δρομολογίου.
   Πριν διακοπεί η ετήσια απευθείας σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη πριν πέντε χρόνια, διακινούνταν 200.000 επιβάτες μέσω των δύο εταιρειών που πραγματοποιούσαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ο αριθμός αυτός έπεσε στους 50.000 επιβάτες μετά τη διακοπή του δρομολογίου, ενώ πέρσι ο συνολικός αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν μεταξύ ΗΠΑ και Αθήνας, είτε με απευθείας πτήση, είτε με πτήση με ανταπόκριση ανήλθε στους 700.000 επιβάτες. Οι ομογενείς που ταξιδεύουν ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Αθήνα υπολογίζεται ότι αποτελούν το 25% του επιβατικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου