Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το Subaru WRX STI σε ρόλο έλκηθρου bobsleigh (+video)




   H αγωνιστική ομάδα της Prodrive ζήλεψε την γοητεία των χειμερινών σπορ και, έχοντας λίγο χρόνο στη διάθεσή της πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι του 2017, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το αγωνιστικό της Subaru WRX STI και τον οδηγό του Mark Higgins εκτελώντας μία κατάβαση σε πίστα bobsleigh. Εκτός από επαγγελματίας οδηγός αγώνων και τρεις φορές πρωταθλητής ράλι στην Βρετανία, ο Mark Higgins είναι και οδηγός επικίνδυνων σκηνών σε ταινίες του James Bond.
   Αφού η Prodrive πήρε την απαραίτητη άδεια για να χρησιμοποιήσει την ολυμπιακών προδιαγραφών πίστα bobsleigh στο St. Moritz της Ελβετίας, ετοίμασε κατάλληλα το Subaru WRX STI φορώντας κατάλληλα λάστιχα με καρφιά και αφαιρώντας τους εξωτερικούς καθρέπτες. Προκειμένου το Subaru να χωρέσει στην πίστα, το πλάτος της αυξήθηκε στα 2 μέτρα, ενώ χρησιμοποιήθηκε μόνο η μισή διαδρομή της.
   Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος της ομάδας Prodrive καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο δημοσίευσε η Subaru στο κανάλι της στο YouTube. Σε αυτό, το Subaru WRX STI δεν εμφανίζεται να πλαγιολισθαίνει, όπως το έχουμε συνηθίσει, αλλά να ολισθαίνει κάθετα…

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου