Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

812 Superfast. Η πιο δυνατή Ferrari μαζικής παραγωγής με 800 ίππους


   Το νέο της grand tourer μοντέλο με κινητήρα V12 παρουσιάζει η Ferrari στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο περίπτερο της οποίας φιλοξενούνται δύο αντιπρόσωποι του μοντέλου, σε κόκκινη και σε ανθρακί απόχρωση. Πρόκειται για την 812 Superfast, μια δωδεκακύλινδρη berlinetta που, σε συνέχεια των F12berlinetta και F12tdf, λανσάρεται ως ορόσημο για τα 70 χρόνια της Ferrari.
   Ο χωρητικότητας 6,5 λίτρων V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της 812 Superfast, αποδίδει 800 ίππους, διαθέτοντας αναλογία 123 ίππων/λίτρο χωρητικότητας κινητήρα, κορυφαία για την κατηγορία του σε μοντέλα παραγωγής. Αυτός έχει εξοπλιστεί με τεχνολογία που προέρχεται από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες στην F1, όπως το σύστημα άμεσου ψεκασμού πίεσης 350bar που είναι συνδυασμένο με μεταβλητής γεωμετρίας εισαγωγές. Για την επιτάχυνση 0-100χ.α.ώ. η 812 Superfast χρειάζεται 2,9 δευτ., ενώ η τελική της ξεπερνά τα 340 χ.α.ώ.
   Η 812 Superfast εξοπλίζεται με την δεύτερη έκδοση του συστήματος τετραδιεύθυνσης Virtual Short Wheelbase, με την πρώτη έκδοση να είχε τοποθετηθεί στην F12tdf. Επίσης, είναι το πρώτο μοντέλο της Ferrari που εξοπλίζεται με ηλεκτρική υποβοήθηση EPS (Electric Power Steering) στο σύστημα διεύθυνσης.
   Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας Full LED, ενώ τα ενεργητικά flaps στο κάτω μπροστινό τμήμα βοηθούν στην καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά του μοντέλου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου