Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Και η Renault ελέγχεται για ψευδείς τιμές εκπομπών CO2





   Γάλλοι ερευνητές της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Υποθέσεων Καταναλωτή και Αποτροπής Απάτης (DGCCRF), προσπαθούν να διαλευκάνουν αν η Renault έδωσε ανακριβή στοιχεία σχετικά με τους πετρελαιοκινητήρες της, προκειμένου αυτοί να λάβουν περιβαλλοντική πιστοποίηση. Στις 15 Μαρτίου, η γαλλική εφημερίδα Libération δημοσίευσε ένα 39-σέλιδο έγγραφο σχετικό με την συγκεκριμένη έρευνα, στο οποίο οι υπεύθυνοι της DGCCRF φαίνεται να δηλώνουν ότι η εταιρεία εφάρμοσε μία στρατηγική που είχε ως στόχο να διαστρεβλωθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών αντι-ρύπανσης.
   Σύμφωνα με την αναφορά της DGCCRF, οι δοκιμές που αυτή διεξήγαγε, έδειχναν σημαντικές αποκλίσεις ανάμεσα στις τιμές των μοντέλων της Renault στο εργαστήριο και στις αντίστοιχες τιμές στον δρόμο. Για παράδειγμα, οι αξιολογήσεις έδειξαν ότι ένα Captur υπερέβαινε τα όρια εκπομπών CO2 κατά 377% και ότι η έκτη γενιά του Clio ήταν επίσης κατά 305% πάνω από τα όρια αυτά.
   Τα ανωτέρω αποτελέσματα δείχνουν ότι πιθανότατα να υπάρχει τοποθετημένη μία συσκευή εξαπάτησης η οποία να αναλαμβάνει να μεταβάλλει την λειτουργία του κινητήρα, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίων του αζώτου (ΝΟΧ).
   Μετά από τα αποτελέσματα αυτά, έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα εις βάρος της Renault.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου