Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Νέα συνεργασία του VW Group με την Tata Motors


   Σε κοινή τους ανακοίνωση, το Volkswagen Group και η Tata Motors ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τους. Από όλες τις εταιρείες του  ομίλου της VW, η Skoda θα συνεργαστεί κατά κύριο λόγο με την Tata στην μελέτη ερευνών αγοράς, για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κινητικότητας, μερών αυτοκινήτων και μοντέλων. Τα προγράμματα στα οποία θα συνεργαστούν Skoda και Tata θα ανακοινωθούν μέσα στους ερχόμενους μήνες.
   Σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου VW, κ. Matthias Mueller, στόχος είναι η εταιρεία να μπορεί να προσφέρει λύσεις μετακίνησης προσανατολισμένες στον ίδιο τον πελάτη, στις σημερινές αγορές αυτοκινήτου που αναπτύσσονται με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό. Με την συνεργασία του με την Tata Motors, το VW Group θα μπορέσει να γεμίσει ένα κενό στην στρατηγική του, μιας και οι εταιρείες του VW, Audi και Porsche προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να αναπτύξουν μοντέλα που θα είναι αρκετά προσιτά για τους καταναλωτές χωρών, όπως η Ινδία.
   Από πλευράς της Tata Motors, η οποία κατέχει τις βρετανικές εταιρείες πολυτελών μοντέλων Jaguar και Land Rover, η συνεργασία της με το VW Group της προσφέρει πρόσβαση στην παγκόσμια παρουσία του γερμανικού ομίλου, μιας και τελευταία αντιμετωπίζει πιέσεις από εταιρείες, όπως η Ford, η General Motors, το Fiat Chrysler Automobiles και το PSA Group, οι οποίες αναζητούν πελάτες στην ινδική αγορά.
   Οι αναλυτές σήμερα δηλώνουν ότι η αγορά αυτοκινήτου της Ινδίας πρόκειται να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι το 2020, πίσω από την αντίστοιχη αγορά των ΗΠΑ που θα κατέχει την δεύτερη θέση και την αγορά της Κίνας που θα βρίσκεται στην πρώτη θέση.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου