Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής σύγκρουσης στο νέο Volvo XC60

   Η Volvo ανέπτυξε ένα νέο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας, το οποίο όχι μόνο ενεργοποιεί τα φρένα μόλις αυτό αντιληφθεί ότι το όχημα οδηγείται σε σύγκρουση με κάποιο άλλο όχημα/εμπόδιο, αλλά θα αναλαμβάνει να αλλάζει κατάλληλα την κατεύθυνσή του, στρίβοντάς το, όταν αντιληφθεί ότι φρενάροντας μόνο, δεν πρόκειται να αποφευχθεί η σύγκρουση. Με το νέο αυτό σύστημα θα εξοπλίζεται το νέο SUV μοντέλο της εταιρείας, το XC60, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, και το οποίο σύμφωνα με την Volvo θα αποτελεί πλέον ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στο δρόμο.
   Το νέο αυτό σύστημα αλλαγής διεύθυνσης προς αποφυγή σύγκρουσης, θα συνεργάζεται με τα υπόλοιπα συστήματα ασφάλειας, ενταγμένο στην ανανεωμένη πλατφόρμα City Safety της Volvo. Η λειτουργία αυτή θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε ταχύτητες από 50-100χ.α.ώ.
   Το ανανεωμένο City Safety, θα μπορεί επίσης να επαναφέρει το όχημα στην λωρίδα του, όταν αυτό αντιληφθεί ότι το όχημα τείνει να εγκαταλείψει την λωρίδα που κινείται χωρίς ο οδηγός να το αντιληφθεί, ενώ θα επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του, όταν ο οδηγός επιχειρεί να την αλλάξει, χωρίς όμως αυτός να έχει αντιληφθεί το όχημα που βρίσκεται δίπλα του μέσα στις τυφλές γωνίες της περιμετρικής ορατότητάς του.
   Την παρουσίαση του νέου Volvo XC60 θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στις 11:45 π.μ. από το περίπτερο της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο…


https://www.youtube.com/watch?v=bp6Jbih2nRY



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου