Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η συνεργασία ομίλου PSA και Opel έχει ξεκινήσει

   Στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων φαίνεται να βρίσκεται η πώληση της Opel, από μεριάς της GM (General Motors), στον όμιλο PSA (PeugeotCitroen), αφού ο αμερικανικός όμιλος θεώρησε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο να αποτραβηχτεί από την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Ρουσελχάιμ της Γερμανίας, μετά από 88 χρόνια. Μεγάλο ρόλο στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης φαίνεται να έπαιξε και η ζημία της τάξης των 257 εκατ. δολαρίων που σημείωσε η Opel μέσα στο 2016, καθώς και η μεγάλη πτώση της στερλίνας στις διεθνείς ισοτιμίες μετά την ανακοίνωση του Brexit.
   Ήταν μόλις το 1919, όταν ο τότε πρόεδρος της GM, Billy Durant, κρίνοντας ότι ο όμιλος έπρεπε να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, έστειλε στελέχη του στην Γηραιά Ήπειρο προκειμένου να εκτιμήσουν την δυνατότητα εξαγοράς της Citroen. Επιστρέφοντας, όμως, τα στελέχη του πίσω, πρότειναν την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Adam Opel ως την πιο συμφέρουσα επιλογή.
   Σήμερα, μετά το νέο της ιδιοκτησιακό καθεστώς, η Opel συνεχίζει επιθετικά ανακοινώνοντας το λανσάρισμα επτά μοντέλων μέσα στο 2017, ευελπιστώντας να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη σε πωλήσεις. Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν το νέο τετράθυρο Insignia, όπως και το ηλεκτρικό Ampera-e με αυτονομία 500χλμ.
   Το πρώτο μοντέλο της Opel που αποτελεί συνεργασία της εταιρείας με τον όμιλο PSA είναι πλέον γεγονός και παρουσιάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για το Crossland X το οποίο, παρόλο που μοιράζεται χαρακτηριστικά που συναντώνται σε άλλα μοντέλα της Opel, όπως για παράδειγμα η “αιωρούμενη οροφή” του Adam, τα εργονομικά καθίσματα του Insignia και το σύστημα OnStar της General Motors, όλα τα μέρη του αμαξώματος που δεν βρίσκονται σε… κοινή θέα προέρχονται από το Citroen C3 Aircross, συμπεριλαμβάνομένου και του πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται το Crossland X.


Πηγή: europe.autonews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου