Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου προωθεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας γύρω από σχολεία





   Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου του Λονδίνου κ. Sadiq Khan στους The Times, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι επιτακτική η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους κοντά σε σχολεία, προκειμένου να προφυλαχθούν τα παιδιά από τα βλαβερά καυσαέρια που εκπέμπουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.
  Ο ίδιος εξήγησε ότι αποτελεί προτεραιότητα για αυτόν η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου και ότι είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος απέναντι στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία αγνοεί το ζήτημα, όταν υπάρχουν αδιάσειστα σχετικά επιστημονικά πορίσματα και αποδεικτικά στοιχεία. Επίσης, παρομοιάζει το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία με το κάπνισμα, που, ενώ πριν από 50 χρόνια ήταν γνωστές οι βλαβερές συνέπειές του, καμία ενέργεια περιορισμού του δεν είχε ληφθεί τότε.
   Σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας της χώρας εκτίθενται συχνά σε παράνομα επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην υγεία τους.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου