Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

H κορυφαία έκδοση GRMN του νέου Yaris θα αποδίδει 210 ίππους


   Το νέο Yaris GRMN θα εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων απόδοσης 210 ίππων και θα διαθέτει τεχνογνωσία από την αγωνιστική ομάδα της Toyota που θα συμμετάσχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally της FIA.
   Η ονομασία της έκδοσης GRMN προέρχεται από τα αρχικά των Gazoo Racing Masters of the Nurburgring, υποδηλώνοντας ότι στην δημιουργία της συγκεκριμένης έκδοσης έχει συμβάλει η ομάδα Gazoo της Toyota, που αποτελεί και την αγωνιστική ομάδα της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Επίσης, η αναφορά του Nurburgring αναφέρεται στην γνωστή πίστα στη Γερμανία, όπου έγιναν οι δοκιμές εξέλιξης του Yaris GRMN.
   Ο κινητήρας των 210 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ στο Yaris GRMN έχει τοποθετηθεί Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. H ανάρτηση διαθέτει συγκεκριμένη ρύθμιση για την έκδοση αυτή με ειδικά αμορτισέρ και χαμηλότερα ελατήρια, ενώ έχει τοποθετηθεί πιο ενισχυμένη αντιστρεπτική μπάρα σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Τέλος, τα φρένα είναι πιο ισχυρά με τα μπροστινά δισκόφρενα να διαθέτουν τετραπίστονες δαγκάνες.
   Εξωτερικά το Yaris GRMN διαθέτει ειδικού σχεδιασμού μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μαύρη αεροτομή,  με την απόληξη της εξάτμισης να βρίσκεται στο κέντρο και χαμηλά να έχει τοποθετηθεί ένας αεροδιαχύτης. Οι ζάντες που εξοπλίζουν την έκδοση GRMN του Yaris είναι 17 ιντσών της BBS.
   Στο εσωτερικό, τα μπροστινά καθίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την συγκεκριμένη έκδοση, με το τιμόνι να είναι ίδιο με αυτό του σπορ μοντέλου GT86, ενώ τα πατάκια των πεντάλ διαθέτουν αλουμινένια καλύμματα.

   Το νέο Yaris GRMN θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη στις αρχές του 2018.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου