Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

To Mission E προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche (+video)




   Με στόχο το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να είναι έτοιμο να βγει στις αγορές το 2020, η Porsche πρόκειται να παρουσιάσει μια ανανεωμένη εκδοχή του πρωτότυπού της Mission E στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για την προσπάθεια της γερμανικής εταιρείας να παρατάξει αντίπαλο δέος στο Model S της Tesla.
   Οι μηχανικοί της Porsche εξόπλισαν το Mission E με δύο ηλεκτροκινητήρες παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται στο αγωνιστικό μοντέλο της εταιρείας το 919 Hybrid που λαμβάνει μέρος στην κατηγορία αγώνων αντοχής LMP1. Δουλεύοντας συνδυαστικά ως μία μονάδα, οι δύο ηλεκτροκινητήρες παράγουν 600 ίππους και μπορούν, τόσο να επιταχύνουν, όσο και να ανακτούν ενέργεια κατά το φρενάρισμα. Για την επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. απαιτούνται κάτι λιγότερο από 3,5 δευτ., ενώ τα πρώτα 200 χ.α.ώ. επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 12 δευτ. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο ηλεκτρικό sedan διαθέτει τετρακίνηση με κατανομή ροπής και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ μπορεί να εκτελέσει έναν γύρο στην πίστα του Nordschleife σε λιγότερο από 8 λεπτά, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Porsche.
   Εξίσου εντυπωσιακός με τις επιδόσεις του στο δρόμο, είναι και ο χρόνος που απαιτεί το Mission E για να φορτίσει. Με τη χρήση συστήματος φόρτισης 800 V απαιτούνται 15 λεπτά προκειμένου οι μπαταρίες του Mission E να πληρωθούν κατά 80%, ενώ για την φόρτισή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σύστημα 400 V, καθώς και επαγωγικό σύστημα.
   Ο σχεδιασμός του Mission E συνδυάζει αυτόν της Panamera και της 918. Το σημείο φόρτισης έχει τοποθετηθεί στο φτερό, μπροστά από την πόρτα του οδηγού, σε ένα κινητό πάνελ. Επίσης, οι εμπρός πόρτες ανοίγουν αντίθετα με τις πίσω και η μεσαία κολώνα λείπει εντελώς. Προκειμένου να κρατηθεί το βάρος του αμαξώματος σε χαμηλά επίπεδα, έχει γίνει χρήση συνδυασμού αλουμινίου, χάλυβα και πολυμερών ενισχυμένων με ίνες άνθρακα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα.
   Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώσει η Porsche τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου