Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Η Lamborghini Huracan Performante ξεχωρίζει για την αεροδυναμική της



   Η Huracan Performante, τo πρόσφατο supercar της Lamborghini, έκανε αισθητή την παρουσία της στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, όχι μόνο εξαιτίας του εξωτικού σχεδιασμού με τα ιδιαίτερα αεροδυναμικά βοηθήματα στο αμάξωμά της, αλλά και λόγω της ανακοίνωσης από την Lamborghini ότι η Huracan Performante έσπασε το ρεκόρ χρόνου στην πίστα του Nurburgring γυρνώντας στο 6’:52’’:01. Πρόκειται για την ιδιαίτερα γνωστή γερμανική πίστα, όπου οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές δοκιμάζουν τα σπορ μοντέλα τους, με τους καλύτερους χρόνους να χρησιμοποιούνται ως μέτρο σύγκρισης με τον ανταγωνισμό. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ στο Nurburgring ήταν η Porsche 918 Spyder με χρόνο πέντε δευτερόλεπτα πιο αργό.
   Η έκδοση Performante της Huracan είναι τετρακίνητη, με τον V10 κινητήρα της των 5,2 λίτρων να αποδίδει 640 ίππους και 600 Nm ροπής, το 70% της οποίας είναι διαθέσιμη από μόλις τις 1.000 σ.α.λ. Διαθέτει ειδική ρύθμιση στο σασί, στον κινητήρα, ενώ έχει μειωθεί το συνολικό βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Το πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων της Huracan Performante ονομάζεται “Aerodinamica Lamborghini Attiva” (ALA) και είναι σχεδιασμένο ειδικά για την συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, προσπαθώντας να παρέχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και ταυτόχρονα, όσο το δυνατόν λιγότερη αντίσταση στις υψηλές ταχύτητες. Αυτό επιτυγχάνεται με την κατάλληλη αυτόματη ρύθμιση σε πραγματικό χρόνο των αεροδυναμικών πτερυγίων, τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω τμήμα της, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Οι συνεχείς αυτές ρυθμίσεις γίνονται μέσα λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Τα αεροδυναμικά συστήματα ρυθμίζονται μέσω ηλεκτρικών μοτέρ, καθιστώντας το ALA στο σύνολό του 80% πιο ελαφρύ σε σχέση με ένα τυπικό υδραυλικά ελεγχόμενο αεροδυναμικό σύστημα. Το ALA καταφέρνει να δημιουργεί 750% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την απλή έκδοση της Huracan.
   O σχεδιασμός του εσωτερικού της Huracan Performante είναι επηρεασμένος από τον σχεδιασμό του αμαξώματος, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η ειδική γραφική απεικόνιση που δείχνει ανά πάσα στιγμή τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ALA.
   Όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις της Huracan, έτσι και η Performante θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις Strada, Sport και Corsa. H πρώτη θα δίνει μεγαλύτερη βάση στη πρόσφυση και στη σταθερότητα, η δεύτερη θα διαθέτει ένα κατανεμητή ροπής στο πίσω διαφορικό καθιστώντας το drifting ευκολότερο, ενώ η τρίτη έκδοση θα είναι περισσότερο προσανατολισμένη για χρήση σε πίστες.

   Η τιμή προ φόρων της Lamborgini Huracan Performante έχει καθοριστεί για την ευρωπαϊκή αγορά στα 195.040 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου