Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οι BMW και Mercedes προτίθενται να καταργήσουν coupe και ανοικτά μοντέλα τους




   Σύμφωνα με δημοσίευμα του Car&Driver, οι γερμανικές εταιρείες BMW και Mercedes-Benz φαίνεται να σκέφτονται σοβαρά τον τερματισμό της παραγωγής συγκεκριμένων εκδόσεων μοντέλων τους, προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων μοντέλων που διαθέτει η κάθε μία εταιρεία.
   Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή πωλήσεων και marketing της BMW, κ. Ian Robertson, με το ερχομό των X2 και X7 και άλλων νέων μοντέλων της, η εταιρεία θα προβεί σε κατάργηση κάποιων εκδόσεων αμαξωμάτων συγκεκριμένων μοντέλων της. Η BMW διαπιστώνει ότι η αγορά των ανοικτών αυτοκινήτων δεν ανάκαμψε ποτέ από το 2008, ενώ ποτέ δεν ήταν δημοφιλής στην ασιατική αγορά. Για τον λόγο αυτό, η εξέλιξη του νέου Z4 roadster έγινε σε συνεργασία με την Toyota. Ο κ. Robertson διαπιστώνει μία αυξανόμενη ζήτηση για τετράθυρα coupe μοντέλα, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των grand coupe, και τα οποία συνδυάζουν τον δυναμικό χαρακτήρα των coupe, αλλά και την άνεση που προσφέρουν οι επιπλέον δύο πίσω πόρτες.
   Ο διευθυντής της Mercedes-Benz κ. Dieter Zetsche στη συνέντευξη τύπου της εταιρείας στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, εξέφρασε την πρόθεση από πλευράς Mercedes-Benz για τον τερματισμό παραγωγής των coupe και ανοικτών εκδόσεων ορισμένων μοντέλων της. Σύμφωνα με τον ίδιο, με την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, έχει επικεντρωθεί το βάρος στα τετράθυρα (sedan) μοντέλα, μιας και το ενδιαφέρον για coupe και ανοικτά αυτοκίνητα είναι μειωμένο.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου