Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Seat θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της το 2019




   Μετά το περσινό ρεκόρ πωλήσεων για την Seat, η ισπανική εταιρεία εξελίσσει ήδη το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2019. Πρόκειται για μία ηλεκτρική έκδοση του supermini μοντέλου της εταιρείας που θα ονομάζεται eMii και θα βασίζεται στο eUp! της VW. To συγκεκριμένο εγχείρημα της Seat είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή πριν δύο μήνες στην εκδήλωση Mobile World Congress στην Ισπανία. Εκείνο διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 81 ίππων, ενώ μπορούσε να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 11,3 δευτ. με την τελική του να φτάνει τα 129 χ.α.ώ.
   Η Seat αναμένεται μετά το eMii να προχωρήσει και στη δημιουργία ηλεκτρικών εκδόσεων του Leon, το οποίο θα βασίζεται στο VW e-Golf, του Ateca, καθώς και του αναμενομένου μελλοντικού μεγάλου SUV της εταιρείας, του οποίου το όνομα πιθανότατα να είναι Formentor. H παρουσίαση του τελευταίου αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια, με τον σχεδιασμό του να είναι εμπνευσμένος από το πρωτότυπο 20V20 Concept.
   Επίσης, η νέα γενιά του Ibiza που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα φέτος, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει και αυτή μία έκδοση μηδενικών εκπομπών, και με τον τρόπο αυτό το νέο Ibiza να γίνει το πέμπτο μοντέλο της Seat με ηλεκτρική έκδοση.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου