Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Στις ΗΠΑ αναμένεται χαλάρωση των στόχων ορίων κατανάλωσης στα νέα μοντέλα



   O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση των ορίων των τιμών κατανάλωσης στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που είχαν επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Barack Obama τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα σημερινά όρια οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επιτύχουν μέση τιμή κατανάλωσης για τον συνολικό στόλο μοντέλων τους στα 4,4 λίτρα/100χλμ. μέχρι το 2025.
   Από την μέρα που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανέλαβε την Προεδρία της χώρας, δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους εγχώριους κατασκευαστές αυτοκινήτων προκειμένου να μειώσει τα όρια αυτά, αφού σύμφωνα με όσα αυτοί ισχυρίζονται, τα όρια αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για μεγαλύτερα και όχι τόσο οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου οχήματα. Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσο θα μεταβληθεί ο στόχος της μέσης κατανάλωσης που θα πρέπει να παρουσιάζει ο συνολικός στόλος μοντέλων της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε το ενδιαφέρον στον τομέα της εξέλιξης ηλεκτρικών μοντέλων.
   Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του συνδέσμου κατασκευαστών αυτοκινήτων των ΗΠΑ Mitch Bainwol, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η Ford, η GM, η VW, η BMW, η Mercedes-Benz και η Toyota, ακόμα και με τους πιο αισιόδοξους στόχους για την μέση κατανάλωση των μοντέλων των εταιρειών, η συνολική αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ θα πρέπει να ξοδέψει 200 εκατ. δολάρια μεταξύ 2012 και 2025 προκειμένου να επιτύχει τους στόχους αυτούς.
   Παρόλα αυτά, η απόφαση για μεταβολή των ορίων της κατανάλωσης των νέων μοντέλων αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες, οι οποίες δηλώνουν ότι το 2012 οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν συμφωνήσει σε μείωση των τιμών κατανάλωσης των μοντέλων τους, αφού την εποχή εκείνη είχε σημειωθεί μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων και οι καταναλωτές αναζητούσαν τότε μικρά και οικονομικά σε καύσιμο μοντέλα.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου