Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Οι Δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων στον κόσμο θα ορίζουν ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν σε αυτές




  Πέρσι, ο οργανισμός C40 (www.c40.org) συνέταξε την Δήλωση Ποιότητας Αέρα (Air Quality Declaration) αποδεικνύοντας την δέσμευσή του στην απαγόρευση κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2025, σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.
   Ο συγκεκριμένος οργανισμός ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2005, όταν ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου Ken Livingstone έπεισε τους αντιπροσώπους 18 μεγάλων πόλεων να συντονίσουν από κοινού ενέργειες που θα έχουν ως κύριο στόχο την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου. Μέλη του οργανισμού C40 είναι σήμερα 90 πόλεις από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, με πρόεδρο τη Δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo, γνωστή για τον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά των diesel οχημάτων. Σύμφωνα με τον οργανισμό C40, οι πόλεις καταλαμβάνουν μόλις το 2% της επιφάνειας του πλανήτη μας, την ίδια στιγμή που οι ίδιες καταναλώνουν περισσότερο από τα 2/3 της παγκόσμιας ενέργειας και εκπέμπουν περισσότερο από το 70% των εκπομπών CO2 σε παγκόσμια κλίμακα.
   Μερικά από τα ιδρυτικά μέλη του C40, όπως το Παρίσι, δεν συμφωνούν μόνο στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων στις πόλεις του έως το 2025, αλλά επίσης δεσμεύονται στην θεσμοθέτηση κινήτρων για τη χρήση οχημάτων εναλλακτικών τεχνολογιών, ενώ προωθούν έντονα το περπάτημα και την χρήση ποδηλάτου.
   Η δραστηριοποίηση αυτή των Δημάρχων, ιδίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται πιθανότατα στην σημερινή απουσία σαφών οδηγιών για τη μελλοντική αστική μετακίνηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου