Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μία Lamborghini Centenario στους δρόμους του Λονδίνου (+video)




   Όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους του κέντρου του Λονδίνου, και είναι λίγο τυχεροί, μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα πιο σπάνια και ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο. Όπως για παράδειγμα η Lamborghini Centenario, ιδιοκτησίας κρίσου σαουδάραβα, που φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, μία από τις 20 συνολικά που κατασκευάστηκαν. Από ότι καταλαβαίνετε, οι πιθανότητες να δει κάποιος από κοντά ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι απειροελάχιστες, ιδίως αν λάβουμε υπόψιν και τα λίγα χιλιόμετρα που συνήθως διανύουν τέτοια αυτοκίνητα, περνώντας το περισσότερο χρόνο τους σε ειδικά γκαράζ.
   Η Centenario βασίζεται στην Aventador, με το αμάξωμά της, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, να διαθέτει έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό. Ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της Aventador χωρητικότητας 6,5 λίτρων εξοπλίζει και την Centenario, αποδίδοντας όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο 770 ίππους, 70 περισσότερους από την “απλή” έκδοση της Aventador.
   H Lamborghini πρόκειται να κατασκευάσει επιπλέον 20 ανοικτές εκδόσεις της Centenario, αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων, τις οποίες έχει ήδη πουλήσει.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου