Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η Takata δηλώνει ένοχη για τους ελαττωματικούς αερόσακους σε δίκη στις ΗΠΑ

   Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής τμημάτων αυτοκινήτων Takata, δήλωσε επισήμως την ενοχή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, στο οποίο δικάζεται για απάτη που αφορά την πώληση εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων. Η Takata παραδέχθηκε ότι με πρόθεσή της απόκρυψε το γεγονός ότι οι ενεργοποιητές των αερόσακών της μπορούσαν να εκραγούν και να εκτοξεύσουν καυτά μεταλλικά θραύσματα στο πρόσωπο του οδηγού.
   Το συγκεκριμένο σκάνδαλο είχε ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ανάκληση μοντέλων που έχει γίνει στις ΗΠΑ, αφορώντας 42 εκατ. αυτοκίνητα. Τουλάχιστον 100 τραυματισμοί έχουν καταγραφεί και τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν εξαιτίας των ελαττωματικών αυτών αερόσακων στις ΗΠΑ.
   Ως μέρος του συμβιβασμού αξίας 1 δις. δολαρίων, η Takata συμφώνησε να αποζημιώσει τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ήταν προμηθευτής τους με 850 εκατ. δολάρια, ενώ το πρόστιμο που της επιβλήθηκε φτάνει τα 25 εκατ. δολάρια. Επίσης, η Takata θα διαθέσει 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους.
   Το μέγεθος της ανάκλησης ήταν τόσο μεγάλο, που δημιούργησε ανησυχίες για πιθανή πτώχευση της Takata, κάτι που θα έκανε ακόμα δυσκολότερη την προσπάθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών να βρουν αντικαταστάτη προμηθευτή.


Πηγή: autoblog.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου