Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Tata παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο σπορ


   Το Racemo είναι το πρώτο εγχείρημα της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata Motors προς την κατασκευή ενός σπορ μοντέλου παραγωγής. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του είναι το πειραματικό τμήμα της Tata, το Tamo, το οποίο έχει αναλάβει να δημιουργήσει μία διαφορετική εικόνα της Tata προς το καταναλωτικό κοινό, μετά την κατασκευή του πιο φθηνού αυτοκινήτου στον κόσμο.
   Το Racemo κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 λίτρων απόδοσης 190 ίππων και 155 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με paddles στο τιμόνι.
   Το μήκος του αμαξώματος του Racemo βρίσκεται λίγο κάτω από τα 4 μέτρα (3.988 χιλ.) και ο σχεδιασμός του χρησιμοποιεί την σχεδιαστική φιλοσοφία της Tata που η ίδια ονομάζει “Impact Design”. Χαρακτηριστικό αυτής είναι η μεγάλη μάσκα, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος του αμαξώματος. Μαζί με το μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Racemo, η Tata προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει και μία έκδοση πίστας.
   Στα πλαίσια προώθησης του Racemo, η Tata παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης του σχεδίου του Racemo και του ονόματός του στο παιχνίδι αγώνων ταχύτητας Forza Horizon 3.


Πηγή: motor1.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου