Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

To νέο Opel Insignia Sport Tourer με 5-θυρο και στέισον αμάξωμα στην Γενεύη

   Στην Γενεύη η Opel θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά της ναυαρχίδας της, το Insignia Sport Tourer. Το μεσαίας κατηγορίας μοντέλο θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, μία πεντάθυρη-κουπέ και μία στέισον βάγκον, καταργώντας την τετράθυρη saloon έκδοση της πρώτης γενιάς του Insignia. H κομψή και σπορ εμφάνιση του Insignia Sport Tourer εκτός από ελκυστική αισθητικά, χαρίζει στο αμάξωμα ιδιαίτερα καλή αεροδυναμική συμπεριφορά με συντελεστή 0,26 (για την πεντάθυρη-κουπέ έκδοση). Το μεγαλύτερο κατά 92χιλ. μεταξόνιο της πεντάθυρης-κουπέ έκδοσης έχει ως αποτέλεσμα ο χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα άνετος, μεγαλύτερος ακόμα και από πολλά πολυτελή μοντέλα. Τα καθίσματα των επιβατών έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ισχία των σωμάτων τους να είναι χαμηλότερα, αφήνοντας αρκετό χώρο για το κεφάλι τους, παρόλο που ο κουπέ σχεδιασμός έχει τοποθετήσει την οροφή χαμηλότερα. Η χαμηλότερη οροφή δίνει οπτικά την εντύπωση ενός φαρδύτερου αμαξώματος. Το πεντάθυρο-κουπέ Opel Insignia Sport Tourer είναι κατά 175 κιλά ελαφρύτερο και το στέισον βάγκον κατά 200 κιλά ελαφρύτερο.
   Ως προς τους κινητήρες βενζίνης, το Insignia Sport Tourer θα εξοπλίζεται με τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Opel των 1,5 λίτρων σε δύο εκδόσεις 140 και 160 ίππων, καθώς και με έναν δίλιτρο με διπλό τούρμπο 260 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης τεχνολογίας torque vectoring. Στους πετρελαιοκινητήρες θα υπάρχουν διαθέσιμοι ένας υπερτροφοδουτούμενος 1,6 λίτρων απόδοσης, είτε 110 ίππων, είτε 136 ίππων και  ένας δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος απόδοσης 170 ίππων.
   Την επίσημη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Insignia Sport Tourer θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στις 11:00 π.μ. από το περίπτερο της Opel στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης στον παρακάτω σύνδεσμο…











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου