Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

VW Tiguan Allspace. Το 7-θέσιο Tiguan

   Την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του σε ευρωπαϊκό έδαφος θα κάνει το νέο Tiguan Allspace στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα. To Tiguan Allspace τοποθετείται μεταξύ του Tiguan και του Tuareg, αποτελώντας ουσιαστικά μία έκδοση του Tiguan με επιμηκυμένο πάτωμα και βασικό χαρακτηριστικό της τις επτά θέσεις που διαθέτει. Οι δύο επιπλέον βρίσκονται στον χώρο αποθήκευσης με την δυνατότητα να αναδιπλώνουν κατά βούληση.
   Το Tiguan Allspace μοιάζει εξωτερικά με το απλό Tiguan, με τηn βασική διαφορά να εντοπίζεται στις  πίσω πόρτες οι οποίες είναι μεγαλύτερες, προκειμένου να εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων. Επίσης, έχει μεγαλώσει και το εμπρός τμήμα του Tiguan Allspace, προκειμένου να υπάρχει οπτική ισορροπία εξαιτίας των μεγαλύτερων διαστάσεών του. Το μεταξόνιο του Tiguan Allspace είναι μεγαλύτερο κατά 109 χιλ. και το συνολικό του μήκος κατά 215 χιλ, δηλαδή είναι 94 χιλ. κοντύτερο από το Tuareg. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του δημιουργούν και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 1.920 λίτρων με την δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένες.
   Το Tiguan Allspace θα μπορεί να εξοπλιστεί στην Ευρώπη με έξι κινητήρες, με τον κορυφαίο να αποδίδει 237 ίππους. Οι πιο εμπορικοί θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης 1,4 λίτρων και ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος πετρελαίου, οι οποίοι αποδίδουν και οι δύο 148 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή εξοπλισμού με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.


Πηγή: motor1.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου