Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

H Citroen αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Berlingo Multispace




   H νέα έκδοση του Berlingo Multispace θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα ονομάζεται E Berlingo Multispace. Λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών εκατέρωθεν του πίσω άξονα, η ηλεκτρική έκδοση του Berlingo Multispace διαθέτει ακριβώς τους ίδιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους σε σχέση με όλες τις άλλες εκδόσεις του με κινητήρες εσωτερικής καύσης. H συνολική αποθηκευτική ικανότητα των μπαταριών είναι 22,5kWh εξασφαλίζοντας στο E Berlingo Multispace αυτονομία 170 χλμ. (σε κύκλο μέτρησης NEDC), την οποία η Citroen χαρακτηρίζει ικανοποιητική δεδομένου του γεγονότος ότι ο μέσος ευρωπαίος οδηγός διανύει λιγότερα από περίπου 100 χλμ. την ημέρα. Η ιπποδύναμη του E Berlingo Multispace φτάνει τους 70 ίππους.
   Ο χρόνος που απαιτείται για την φόρτιση των μπαταριών στο 50% της αποθηκευτικής τους ικανότητας είναι 15 λεπτά και στο 80% της αποθηκευτικής τους ικανότητας 30 λεπτά, με την χρήση συσκευής ταχείας φόρτισης. Η Citroen ισχυρίζεται ότι ο μέσος χρόνος φόρτισης με χρήση οικιακού ρεύματος είναι 10 ώρες.
   Η Citroen πρόσθεσε στο E Berlingo Multispace και τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού συγκεκριμένων λειτουργιών μέσω smartphone. Ανάμεσα σε αυτές είναι το ζέσταμα ή η ψύξη της καμπίνας προκειμένου η θερμοκρασία σε αυτή να είναι στα επιθυμητά επίπεδα όταν μπουν οι επιβάτες.
   Οι πρώτες παραδόσεις του νέου E Berlingo Multispace αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά προς το τέλος του 2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου