Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η Mercedes ξεπέρασε σε πωλήσεις την BMW για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια




   Η Mercedes κατάφερε το 2016 να εκθρονίσει την BMW από την κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, το 2016 η Mercedes πούλησε 2,23 εκατ. αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων της Smart) ξεπερνώντας την BWM για πρώτη φορά από το 2004, η οποία πούλησε 2 εκατ. αυτοκίνητα, εκτός των πωλήσεων των Rolls-Royce και Mini. Με τις πωλήσεις και των δύο αυτών εταιριών ο όμιλος BMW πούλησε συνολικά 2,37 εκατ. αυτοκίνητα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Audi με 1,87 εκατ. πωλήσεις.
   Η BMW θέλοντας να κατακτήσει πάλι την κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων πολυτελών μοντέλων, χωρίς τη βοήθεια των Rolls-Royce και Mini, σχεδιάζει το λανσάρισμα 40 νέων αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά θα είναι νέες γενιές ήδη υπαρχόντων μοντέλων, ενώ νέα μοντέλα θα προστεθούν στην σημερινή γκάμα της BMW, όπως τα X2 και X7, αλλά και το Ζ5.
   Στελέχη της γερμανικής εταιρείας δηλώνουν ότι η BMW θα επενδύσει περισσότερα από 10 δις ευρώ για την εξέλιξη νέων μοντέλων, με τμήμα των κεφαλαίων να προορίζεται για την έρευνα και εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικών μοντέλων.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου