Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το νέο Audi RS5 Coupe πιο δυνατό και πιο γρήγορο


   Την κορυφαία κουπέ έκδοση RS της οικογένειας A5 παρουσιάζει η Audi στην Γενεύη. Σε σχέση με το απλό A5 Coupe, το νέο RS5 Coupe διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, φαρδύτερη μάσκα, επιπλέον πλευρικές εισαγωγές και εξαγωγές αέρα, καθώς και μεγαλύτερους θόλους. Επίσης, φέρει τα γνωστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όλων των RS εκδόσεων, όπως οι χαρακτηριστικές οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων, τον αεροδιαχύτη και τα χαμηλά σπόιλερ. Το RS5 Coupe φορά στάνταρ ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με 20 ιντσών ζάντες.
   Το νέο RS5 Coupe φοράει τον V6 4.0 TFSI κινητήρα με δύο υπερσυμπιεστές του VW Group που στο συγκεκριμένο μοντέλο αποδίδει 450 ίππους και 600Nm ροπής. Έτσι, για επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100χ.α.ώ. χρειάζεται 3,9 δευτ., ενώ με το προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο μπορεί να φτάσει τα 280χ.α.ώ. Σύμφωνα με την Audi, το νέο RS5 Coupe καταναλώνει μόλις 8,7 λίτρα/100χ.α.ώ., ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 187 γρ./χλμ., μειωμένες κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης, είναι και κατά περίπου 60 κιλά ελαφρύτερο, αφού το βάρος του είναι 1.655 κιλά.
   Το αμάξωμα του νέου RS5 Coupe είναι χαμηλωμένο κατά 6 χιλιοστά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ εξοπλίζεται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro του οποίου η ρύθμιση της μετάδοσης της κίνησης μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα είναι 40:60. Προαιρετικά, το νέο RS5 Coupe μπορεί να παραγγελθεί με σύστημα που αναλαμβάνει να μεταβάλει ανάλογα με τις συνθήκες την ροπή που μεταφέρεται ανάμεσα στους δύο άξονες. Σε αυτή τη περίπτωση στον μπροστινό άξονα μπορεί με μεταφερθεί έως και το 70% της παραγόμενης ροπής και στον πίσω άξονα έως και το 85% της ροπής.
   Στις επιλογές εξοπλισμού του νέου RS5 Coupe είναι κεραμικά φρένα, το σύστημα δυναμικού ελέγχου ανάρτησης DRC, καθώς και σύστημα διεύθυνσης με ειδική RS λειτουργία.

   Η τιμή πώλησης του νέου RS5 Coupe αναμένεται στην Γερμανία να ξεκινά από τα 80.900 ευρώ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου