Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το νέο Mazda CX-5 με πιο premium χαρακτηριστικά




   Η δεύτερη γενιά του Mazda CX-5 έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου στην έκθεση του Λος Άντζελες και έπειτα από την ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία που σημείωσε η πρώτη γενιά του μοντέλου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν 5 χρόνια.
   Το νέο CX-5 δανείζεται τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου CX-9, προσαρμόζοντάς τον στις μικρότερες διστάσεις του μικρομεσαίου crossover μοντέλου της Mazda. Στο μπροστινό τμήμα έχει μεγαλώσει η μάσκα και τα νέα τοξοειδή φωτιστικά σώματα ενώνονται με αυτήν. Η φαρδύτερη χαμηλή εισαγωγή αέρα επεκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος του προφυλακτήρα, μεγαλώνοντας οπτικά το πλάτος του αμαξώματος. Τα πίσω φώτα διαθέτουν πιο αιχμηρό σχεδιασμό τυλίγοντας το πίσω μέρος του αμαξώματος και καταλήγοντας σε μια πιο ήπια σχεδιαστικά πίσω πόρτα.
   Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα έχει νέο σχεδιασμό, με την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας να εξέρχεται και να εισέρχεται μέσα από το ταμπλό.
   Οι διαθέσιμοι κινητήρες για το νέο CX-5 θα είναι δύο. Ένας ατμοσφαιρικός δίλιτρος βενζίνης τεχνολογίας Skyactiv-G ο οποίος θα αποδίδει 165 ίππους στην προσθιοκίνητη έκδοση και 160 ίππους στην τετρακίνητη έκδοση τεχνολογίας ACTIV AWD, καθώς και ένας πετρελαίου 2,2 λίτρων τεχνολογίας SkyActiv-D με δύο εκδόσεις, μία απόδοσης 150 ίππων και μία απόδοσης 175 ίππων.
   Το νέο CX-5 θα εξοπλίζεται για πρώτη φορά με το σύστημα G-Vectoring Control το οποίο κατανέμει την ροπή σε κάθε κινητήριο τροχό ξεχωριστά για καλύτερο έλεγχο του τιμονιού.
   Η πωλήσεις του νέου Mazda CX-5 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από το ερχόμενο καλοκαίρι, πλην της χώρας μας, όπου δυστυχώς δεν έχει δοθεί λύση στην επίσημη αντιπροσώπευση της ιαπωνικής εταιρείας στην εγχώρια αγορά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου