Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η δεύτερη γενιά του Volvo XC60 παρουσιάζεται στη Γενεύη


   Η Volvo παρουσιάζει στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τη νέα έκδοση του πολυτελούς μεσαίο SUV της XC60. Η πρώτη έκδοση του XC60 λανσαρίστηκε πριν από 9 χρόνια σημειώνοντας μία ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική πορεία, ενώ έγινε το καλύτερο σε πωλήσεις πολυτελές μεσαίας κατηγορίας SUV στην Eυρώπη με σχεδόν ένα εκατομμύριο μονάδες να έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Μάλιστα, το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo  ανήκει στο XC60.
   Στο νέο XC60 η Volvo τοποθετεί ως κορυφαία επιλογή  τον βραβευμένο TTwin Engine βενζινοκινητήρα υβριδικής plug-in τεχνολογίας, ο οποίος αποδίδει  407 άλογα  και επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100χ.α.ώ.  σε μόλις 5,3 δευτ. Εκτός από τον κορυφαίο αυτό  κινητήρα, το XC60 θα μπορεί να εξοπλιστεί με δύο diesel κινητήρες, τον  D4 απόδοσης 190 ίππων και τον D5 τεχνολογίας PowerPulse απόδοσης 235 ίππων, καθώς και με δύο βενζινοκινητήρες τον Τ5 απόδοσης 254 ίππων και τον Τ6 ο οποίος με συνδυασμό υπερτροφοδότη και κομπρέσορα αποδίδει 320 ίππους.
   Εξωτερικά, το XC60 μοιάζει στο μεγαλύτερο SUV της Volvo, το XC90, διατηρώντας έναν αθλητικό χαρακτήρα, συνδυασμένο με μία λεπτή αίσθηση πολυτέλειας. Στο εσωτερικό το νέο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών CleanZone δεν επιτρέπει σε μικροσωματίδια και επιβλαβείς μολυντές να εισέλθουν στην καμπίνα από το εξωτερικό περιβάλλον.

   Η παραγωγή του νέου XC60 αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου στο εργοστάσιο Torslanda της Volvo στην Σουηδία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου