Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η Aston Martin Rapide χάνει τον V12 προς χάριν της ηλεκτροκίνησης




   Η Aston Martin συνεργάστηκε το 2015 με την Williams Advanced Engineering, προκειμένου να δημιουργήσουν το πρωτότυπο RapidE Concept, και να προετοιμάσουν τον ερχομό της πλήρους ηλεκτρικής έκδοσης του πολυτελούς τετράθυρου μοντέλου της εταιρείας. Για το λόγο αυτό η Aston Martin συνεργάστηκε στη συνέχεια με την LeEco για να καθοριστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το RapidE Concept να βγει στην παραγωγή το 2018.
   Αντί όμως η Aston Martin, όπως όλες οι υπόλοιπες εταιρείες σήμερα, να προσθέσει την ηλεκτρική έκδοση ως επιπλέον επιλογή στην σημερινή έκδοση με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 552 ίππων, αποφάσισε τον τερματισμό της παραγωγής του σημερινού βενζινοκίνητου Rapid. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ιπποδύναμη του ηλεκτρικού Rapid που θα βγει σε παραγωγή, εκτιμάται ότι θα αποδίδει 800 ίππους, με την μπαταρία του να διαθέτει αυτονομία 320 χλμ.
   Το RapidE δεν θα είναι το μόνο τετράθυρο μοντέλο της Aston Martin στο προσεχές μέλλον, μιας και το λανσάρισμα του crossover μοντέλου DBX θα γίνει μέχρι το τέλος της δεκαετίας και το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει μία σειρά sedan μοντέλων με το σήμα της Lagonda.
   Ούτε λόγος δεν γίνεται για εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρες, μιας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας πιστεύουν ότι το ενδιαφέρον για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξηθεί, αφού και είναι πολύ πιθανό να επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μερικές πόλεις παγκοσμίως σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Αυτός πιθανότατα να είναι και ο βασικός λόγος που η Aston Martin προέβλεψε ότι ο V12 κινητήρας της δεν θα ήταν βιώσιμος στο εγκύς μέλλον.

Πηγή: motor1.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου