Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η νέα ναυαρχίδα της VW είναι το Arteon (+video)


   Το κορυφαίο μοντέλο της VW είναι πλέον το Arteon, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, το οποίο πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Τη θέση της ναυαρχίδας των μοντέλων της VW θα έπρεπε να κατέχει ήδη η δεύτερη γενιά του Phaeton, αλλά λόγω του σκανδάλου με τα diesel του ομίλου VW, ο ερχομός του αναβλήθηκε για αργότερα. Το Arteon τοποθετείται πάνω από το Passat, τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε τιμές, ενώ κατατάσσεται στην κατηγορία των πολυτελών.
   Αρχικά θα είναι διαθέσιμοι ο βενζίνης 2.0 TSI απόδοσης 280 ίππων και 350 Nm ροπής και ο πετρελαίου με διπλό τούρμπο 2.0 TDI απόδοσης 240 ίππων και 500 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ το Arteon θα διαθέτει στάνταρ και τετρακίνηση τεχνολογίας 4Motion.
   Το Arteon είναι ένα πεντάθυρο fastback μοντέλο. To μακρύ μετατρόχιό του των 2.841 χιλ. εξασφαλίζει ιδιαίτερη άνεση για τους επιβάτες στην καμπίνα, ενώ το άνοιγμα της πέμπτης πόρτας του χώρου αποσκευών εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο των 563 λίτρων. Με την πίσω σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, ο χώρος αυτός αυξάνεται στα 1.557 λίτρα. Το ταμπλό των οργάνων είναι ψηφιακό, ενώ ο έλεγχος του συστήματος ψυχαγωγίας Discover Pro γίνεται μέσα από μία γυάλινη οθόνη αφής 9,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει η πανοραμική οροφή, το θερμαινόμενο τιμόνι, ο τριών ζωνών κλιματισμός, τα μπροστινά καθίσματα με δυνατότητα μασάζ, καθώς και η επιλογή δερμάτινων επενδύσεων Nappa δύο αποχρώσεων.
   Στην γερμανική αγορά το Arteon, όπου οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στα μέσα Ιουνίου, θα ξεκινά από τα 46.250 ευρώ για την έκδοση με τον 2.0 TSI και από τα 46.675 ευρώ για την έκδοση με τον 2.0 BiTDI.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου