Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η Bentley παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο EXP 12 Speed 6e Concept


   Το EXP 12 Speed 6e Concept που παρουσίασε η Bentley στο περίπτερό της στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, αποτελεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο της εταιρείας, μέσα από το οποίο εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της Bentley για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο της που θα κινείται λαμβάνοντας ενέργεια από μία μπαταρία. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από το plug-in υβριδικό σύστημα που πρόσφατα ανακοίνωσε η εταιρεία ότι θα τοποθετήσει στο SUV μοντέλο της, την Bentayga, μέσα στο 2018.
   Με το νέο της αυτό διθέσιο πρωτότυπο μοντέλο η Bentley απεικονίζει το δικό της όραμα σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι ένα ιδιαίτερο και πολυτελές ηλεκτρικό όχημα. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν οι δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα στο καπό του κινητήρα, καθώς και η δικτυωτή χαρακτηριστική μάσκα της Bentley. Όταν το αυτοκίνητο ξεκινάει, ένα λευκό σήμα “6e” ανάβει πίσω από την δικτυωτή μάσκα.
   Γενικά, παρατηρείται μία μίξη παλιού και νέου στον γενικότερο σχεδιασμό του EXP 12 Speed 6e Concept. Για παράδειγμα, οι στρογγυλές κάμερες που βρίσκονται στις θέσεις των κλασσικών εξωτερικών καθρεπτών διαθέτουν το σχήμα της ατράκτου παλιών stealth αεροσκαφών, όπως και οι “παλιομοδίτικοι” χειροκίνητοι αεραγωγοί οι οποίοι βρίσκονται πάνω από ένα τελευταίας τεχνολογίας πάνελ αφής, μέσα από το οποίο οι επιβάτες ρυθμίζουν τα συστήματα άνεσης και ψυχαγωγίας. Επίσης, εντύπωση κάνουν τα δύο γυάλινα κουμπιά πάνω στο τιμόνι, με το ένα να αυξάνει την δύναμη του αυτοκινήτου και το άλλο να την μειώνει.

   Στην ανακοίνωση της Bentley δεν γίνεται κάποια αναφορά στην ιπποδύναμη του EXP 12 Speed 6e Concept, είναι όμως σίγουρο ότι πρόκειται για ένα υψηλών επιδόσεων μοντέλο. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη δεν διαθέτει οροφή, αλλά αν τελικά βγει σε παραγωγή, πιθανότατα να διαθέτει μαλακή οροφή, όπως ορίζει η παράδοση όλων των ανοικτών μοντέλων της Bentley μέχρι σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου