Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τα 2,39 εκατ. δολάρια έπιασε μία McLaren P1 σε δημοπρασία





   Σε δημοπρασία που έλαβε χώρα το περασμένο σαββατοκύριακο στην εκδήλωση πολυτελών και σπάνιων μοντέλων αυτοκινήτων Amelia Island Concours στην Φλόριντα των ΗΠΑ, μία McLaren P1 πωλήθηκε προς 2,39 εκατ. δολάρια, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη τιμή που έχει ποτέ πουληθεί το συγκεκριμένο hypercar μοντέλο, μη συμπεριλαμβανομένης της αγωνιστικής του έκδοσης GTR.
   H συγκεκριμένη McLaren P1 που δημοπρατήθηκε διαθέτει ειδική μπλέ “Professor 2 Blue” απόχρωση με κόκκινες γραμμές και ειδικές ζάντες με διχρωμία ματ μαύρο και ασημί, τα οποία είχε επιλέξει προσωπικά ο προηγούμενος και πρώτος ιδιοκτήτης της. Επίσης, η συγκεκριμένη McLaren P1 είναι η μία εκ των δύο μοναδικών στον κόσμο που διαθέτουν ειδικού σχεδιασμού καθίσματα τα οποία προσομοιάζουν τα καθίσματα της Ferrari 365 GTB/4 Daytona, αλλά και η μοναδική P1 με καθρεφτάκι συνοδηγού το οποίο αναγράφει “You look beautiful”.
   Η τιμή των 2,39 εκατ. δολαρίων ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη της δημοπρασίας Gooding & Company του περασμένου σαββατοκύριακου, ακολουθώντας μία σπάνια αγωνιστική Porsche, την Ferrari F50 του Mike Tyson και μία κλασσική Bugatti η οποία αποτέλεσε το πιο ακριβό αυτοκίνητο της δημοπρασίας με τιμή 7 εκατ. δολάρια.

Πηγή: motor1.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου