Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σημαντικά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου παραδίδονται μέχρι το Πάσχα




   Μέχρι το Πάσχα έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν στη κυκλοφορία μερικά σημαντικά, και μέχρι πρότινος επικίνδυνα, τμήματα του εθνικού μας οδικού δικτύου.
   Την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρο το τμήμα Κορίνθου – Πάτρας της Ολυμπίας Οδού, πλην 5 σημείων 8 χλμ. που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.
   Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα παραδοθεί και η σήραγγα της Κλόκοβας που ανήκει στο τμήμα Αντίρριο – Ιωάννινα της Ιόνιας Οδού. Με την παράδοση της σήραγγας, απομένει πλέον υπό κατασκευή ένα μικρό τμήμα 10 χλμ. στο συγκεκριμένο τμήμα της Ιόνιας Οδού από την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου έως τη σήραγγα της Κλόκοβας, το οποίο και αναμένεται να παραδοθεί και αυτό μέχρι την Πρωτομαγιά.
   Επίσης μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί η παράδοση του μεσαίου από τα τρία τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Πρόκειται για το τμήμα Ξυνιάδας – Τρικάλων μήκους 78,6 χλμ., το τελικό κόστος του οποίου ανήλθε στα 420 εκατ. ευρώ και το οποίο θα παρακάμπτει όλες τις στροφές του δρόμου του Δομοκού. Τα άλλα δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65, το βόρειο Τρίκαλα – Εγνατία  και το νότιο Λαμία – Ξυνιάδα, χαρακτηρίζονται από την αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης ως “αναβαλλόμενα”, έως ότου το Δημόσιο βρει πόρους για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το έργο στο ποσοστό συμμετοχής του.
   Τέλος, στις 6 Απριλίου έχει προγραμματιστεί και η παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, της σήραγγας του Πλαταμώνα και το Πέταλο του Μαλιακού στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου