Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η Yamaha παρουσιάζει στο Τόκιο μία πρωτότυπη μοτοσικλέτα με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης



   Ανάμεσα στις 20 περίπου μοτοσικλέτες που παρουσιάζει η Yamaha φέτος στην Διεθνή Έκθεση στο Τόκιο, η Motoroid Concept ξεχωρίζει όχι μόνο για τον πρωτοποριακό και φουτουριστικό σχεδιασμό της, αλλά και για το γεγονός ότι διαθέτει τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η ηλεκτρική αυτή πρωτότυπη μοτοσικλέτα είναι ικανή να αναγνωρίζει τον/την αναβάτη του, να σηκώνεται μόνη της όρθια από το στάντ και να βοηθά αυτόν/αυτήν στην οδήγηση. Έτσι, δεν χρειάζεται κανείς να είναι ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός μοτοσικλέτας για να οδηγήσει το Motoroid, αφού αυτό μπορεί μέσω μιας σειράς αισθητήρων να διαβάζει τις κινήσεις του οδηγού του και να οδηγείται σχεδόν μόνο του.
   Το Motoroid είναι μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα 213 κιλών στην οποία γίνεται εκτενής χρήση ανθρακονημάτων, με τον ηλεκτροκινητήρα της να είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό. Οι μπαταρίες τύπου ιόντων λιθίου εμφανίζονται σαν ευμεγέθεις τύπου ΑΑ Μπαταρίες και βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα της μοτοσικλέτας κάτω από τον οδηγό. Η νέα αυτή πρωτοποριακή μοτοσικλέτα της Yamaha είναι το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου project της εταιρείας, στο οποίο ενεπλάκησαν οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί του νέου Κέντρου Καινοτομίας που εγκαινίασε η ιαπωνική εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους.


Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου