Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Διέρρευσαν σχέδια από το πρώτο SUV μοντέλο της Lotus



   Με την Lamborghini να ετοιμάζεται σύντομα να παρουσιάσει το πρώτο της SUV μοντέλο, την Urus και την Ferrari να… υποκύπτει τελικά στη δημιουργία ενός μελλοντικού crossover μοντέλου της, η Lotus με τη σειρά της προχωρά στον σχεδιασμό του δικού SUV μοντέλου, του πρώτου στην ιστορία της. Αυτό αποδεικνύεται από σχέδια
για το αμάξωμα του νέου της μοντέλου που κατέθεσε πρόσφατα η βρετανική εταιρεία, προκειμένου να λάβει τα πνευματικά δικαιώματα αυτών, και τα οποία διέρρευσαν πρόσφατα στην δημοσιότητα από το κινέζικο PCAuto. Παρατηρώντας τα σχέδια αυτά, είναι εμφανής η προσπάθεια υιοθέτησης στο επερχόμενο SUV της Lotus σχεδιαστικών χαρακτηριστικών από την Elise, όπως για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά πίσω στρογγυλά φωτιστικά σώματα.
   To λανσάρισμα ενός SUV μοντέλου με το σήμα της Lotus έχει παραδεχθεί και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Jean-Marc Gales, ενώ η βρετανική εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο SUV μοντέλο το 2006 στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού. Όντας πλέον μέλος του ομίλου της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely, η Lotus διαθέτει και τα απαιτούμενα κεφάλαια για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη ενός τέτοιου νέου μοντέλου, αλλά και την σχετική τεχνογνωσία την οποία αναμένεται να δανειστεί από την Volvo, επίσης μέλος του ομίλου της Geely, η οποία έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μερικά ιδιαίτερα επιτυχημένα SUV μοντέλα της. Το πιθανότερο είναι η κατασκευή του SUV της Lotus να γίνει σε κάποιο από τα εργοστάσια της Geely στην Κίνα και όχι στα κεντρικά της Lotus στο Norfolk της Μ. Βρετανίας. Η επίσημη παρουσίασή του πάντως δεν αναμένεται πριν το 2021.


Πηγή: Motor1







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου